Studio JP, Wijk aan Zee

Maand: juni 2024 (Pagina 1 van 2)

Als je eenmaal..

Meester Zhuang Zhou is de auteur van de Zhuangzi, een boek dat al meer dan 2200 jaar (!) grote invloed uitoefent op de Chinese cultuur en ook in het Westen veel gelezen wordt. Het diepzinnige werk is geschreven met gevoel voor satire en humor. De geschriften van Zhuang Zi worden gezien als meesterwerken uit de wereldliteratuur en als een van de pijlers voor het taoïsme en het meditatieve zenboeddhisme.

Lees verder

Het project is nog steeds niet af

Zijn excentrieke levenswijze en ‘Schramatische’ manier van samenwerken maakten Jan Schrama (1946 – 2020) een fenomeen. Hij initieerde, financierde en organiseerde de productie van honderden (!) liedjes over Kennemerland. Die liedjes zijn uitgebracht op tientallen CD’s, allemaal gratis te downloaden of streamen hier. Kort na zijn overlijden eind oktober 2020 publiceerde de Vrijstaat Roetz het boek + CD JPS- Troubadour in de IJmond, over Jan.

De hemel die vond hij he-le-maal-ge-wel-dig, echt top

Lees verder

Op het bankje zwaaien naar de Tata trein

WIJK AAN ZEE – Langs het fietspad richting Beverwijk 25 meter voorbij het eerste viaduct staat rechts in het gras -precies schuin genoeg, een nieuw bankje. Dit bankje biedt een fan-TaTastisch uitzicht op het viaduct en op de vele bijzondere transportmiddelen die eroverheen rijden. Het idee voor een bankje op deze plek komt van de Wijk aan Zeese Wilma Meester. Wilma: “Ik had het voorgelegd bij Bärbel Böhling van de gemeente beverwijk. Op een dinsdag kwam uitvoerder Marco Leguyt terplekke kijken en op vrijdag stond het bankje er!”

Lees verder

De Helende Kracht van de Natuur ~ Lezing met Maxime Maanders zaterdag 5 oktober 20:00

WIJK AAN ZEE – Op zaterdag 5 oktober om 20:00 geeft Maxime Maanders in het Badgastenkerkje een interactieve lezing, tijdens deze lezing zullen we het hebben over de helende kracht van de natuur, namelijk de kracht van de paddenstoel als natuurlijk medicijn: de psilocybine houdende schimmel/paddenstoel soort(en).

RESERVEREN De Helende Kracht van de Natuur lezing met Maxime Maanders zaterdag 5 oktober 20:00 – 21:30

Lees verder

‘De Spirituele Snoepwinkel’ ~ Proeverij van Klingels & Klangels & Klongels zondag 6 oktober 10:30 – 12:30

De Spirituele Snoepwinkel

WIJK AAN ZEE – Proeverij van klingels & klangels & klongels geserveerd in spirituele snoepwinkel het Badgastenkerkje, met belletjes, klankschalen, gongs, handpan en ting-sha. op een bedje van lavendel, zondag 6 oktober aanvang 10:30.

De spirituele Snoepwinkel ~’Proeverij van Klingels & Klangels & Klongels’ zondag 6 oktober 10:30 – 12:30

Lees verder

‘Speel piano als u wil!’ zondag 27 oktober 15:00

WIJK AAN ZEE – Zoals Boudewijn de Groot zingt: ‘Het is zondag en er is toch niets te doen.’ Piano-spelende mensen van beginner tot afgestudeerde tot her-wilderde, in welke stijl dan ook: komt rondom de vleugel van Ciska zitten. Lekker luisteren en spelen in het Badgastenkerkje. LET OP: uitsluitend voor mensen die denken dat het niet perfect hoeft te zijn én voor mensen die denken dat het wel perfect moet zijn.

Welk muziekstuk(je) of improvisatie ga je spelen? Contact Badgastenkerkje

Kom je als luisteraar/supporter reserveer dan hier je plekje:

Lees verder

Het leven heeft geen doel, het leven is zoals muziek

Het leven, het fysieke universum is in wezen speels. Er is geen enkele noodzaak voor. Het hoeft niet ergens naar toe. Het heeft geen doel of bestemming waar het op uit zou moeten komen. Maar dat kun je het beste begrijpen als je het vergelijkt met muziek. Want muziek, als een kunstvorm, is in essentie speels. Je zegt ik speel piano, niet: ik werk piano. Waarom?

Lees verder
« Oudere berichten

© 2024 Badgastenkerkje

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑