Nieuwe uitvoering van het lied Love Story uit 1970, geschreven door Francis Lai en Carl Sigman. Zang en alle instrumenten: JP, behalve de sax, die is gespeeld door Ad. Zang: Ab, Mariëtte, Dawn, Jacky, Elli en Saskia. Recording: @ Badgastenkerkje Wijk aan Zee 3 oktober 2024.

“Waar zal ik beginnen? Met het verhaal over hoe groot een liefde kan zijn? Het zoete liefdesverhaal dat ouder is dan de zee, de simpele waarheid over de liefde die zij me brengt. Waar zal ik beginnen?”

1970 – 2024

Oorspronkelijk was dit alleen een instrumentaal muziekstuk met veel violen bij de film Love Story uit 1970. Maar mensen van Paramount Pictures bedachten dat het instrumentale nummer een tekst nodig had. Tekstschrijver Carl Sigman werd benaderd en de eerste tekst die hij maakte werd afgekeurd: te veel vanuit mannelijk gezichtspunt en te somber. Toen Carl aan het nadenken was over een nieuwe tekst vroeg hij zijn vrouw: where do I begin? (Waar zal ik beginnen?) en had met die uitroep meteen de eerste woorden van de songtekst te pakken.

Nino Tempo en April Stevens

De instrumentale versie bereikte de hitlijsten en ook diverse topzangers hebben het nummer tot hit gezongen. Voor Andy Williams was het zelfs zijn grootste hit. Maar ook gezongen door Shirley Bassey en Tony Bennet was Love Story een succes. Een jaartje of 2 daarna kwam het duo Nino Tempo en April Stevens met een pittiger gespeelde versie van Love Story, waarbij ook de tekst wat compacter werd gemaakt. Hun arrangement vormde het uitgangspunt voor onze uitvoering.

Dank aan de vrienden die dit gekke liedje kwamen zingen in het Badgastenkerkje. En een knipoog aan zij die mij de zin geeft om een liedje als dit te gaan spelen,..

 JP

Aanverwante artikelen op deze website

Disclaimer