Badgastenkerkje

WIJK AAN ZEE – Lieke Jacobs (23) “Ik heb de afgelopen drie jaar muziekwetenschap gestudeerd, ben ik net van afgestudeerd en ik zing al mijn hele leven, ik zing in een groepje van drie, close-harmony en ik maak liedjes. Ik speel piano een beetje en gitaar daar schrijf ik mijn teksten bij en dat vind ik ontzettend leuk om te doen. En daarnaast doe ik een cursus geluidsproductie om te leren hoe ik die moet opnemen.” JP: “Als je goed oplet hoe ik het doe, dan weet je precies hoe je het niet moet doen, hè? ” Lieke: Oh, okee, ha ha, ja goed zo.”

Ik was onderzoek aan het doen naar een fenomeen dat muziek-absorptie of muziek-transcendence heet, daarover gaat mijn nummer Neverland

JP: “Het eerste liedje dat jij straks gaat spelen dat heet Neverland, hoe is dat ontstaan?” Lieke: “Ik was een onderzoek aan het doen naar een fenomeen dat muziek-absorptie heet, of muziek-transcendence en dat is een bepaalde staat waarin je kan verkeren als je héél aandachtig naar muziek luistert, als je helemaal door de muziek opgenomen wordt. Dat kan een gevoel geven van verlies van tijd en ruimte en verlies van zwaartekracht, mensen kunnen het idee hebben dat ze gaan vliegen. En ik vond dat zo interessant toen ik daarover leerde, dat ik er een liedje over ben gaan schrijven en dat gaat over Peter Pan en Wendy. Ik heb dat als metafoor gebruikt, in de zin van het vliegen. Peter Pan stijgt samen met Wendy op naar Neverland, een plek die niet is zoals hier en dat is het zelfde als met Muziekabsorptie, dus daar gaat Neverland over.”

Aanverwante pagina’s op deze website